Son vaxtlar mobil telefondan istifadə etdiyim onlayn xidmətlərin sayını artırmışam və buna görə saytların müxtəlif ekran ölçülərinə necə uyğunlaşdığını yoxlamağa çalışıram. Menyunun rahat görünməsi, düymələrin barmaqla asan seçilməsi, səhifələrin sürətli açılması və şəxsi kabinetin mobil brauzerdə bütün əsas funksiyaları dəstəkləməsi mənim üçün vacibdir. Mobil versiyanın həqiqətən keyfiyyətli olduğunu müəyyən etmək üçün hansı praktiki yoxlamaları aparmaq olar?

Telefonun yaddaşında çoxlu sayt və tətbiq saxlamaq mənim xoşuma gəlmir. Bir platformadan istifadə edirəmsə, onun mənə real rahatlıq verməsini istəyirəm. Əks halda bir neçə gündən sonra artıq həmin səhifəni açmıram. Ona görə yeni bir rəqəmsal seçimə baxanda əvvəlcə ən sadə şeyləri yoxlayıram. Azərbaycan üçün uyğunlaşdırılmış platformaları müqayisə edənlər səhifəsinə də baxa bilərlər. Mənim üçün əsas məsələ mobil naviqasiyanın aydın olmasıdır. Bölmələr arasında keçid etmək asandırsa, artıq yaxşı başlanğıcdır. Daha sonra digər detallara baxmaq olar. Məncə, bu gün platformalarda ən vacib məsələ istifadəçinin vaxtına hörmət etməkdir. Heç kim bir bölməni tapmaq üçün on dəqiqə menyu gəzmək istəmir. Bir dəfə elə səhifəyə girmişdim ki, çıxış düyməsini tapmaq üçün demək olar ki, “xəzinə axtarışı” aparmalı oldum. Belə təcrübədən sonra sadəliyin dəyərini daha yaxşı başa düşürsən. Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatlar da yerli istifadəçi üçün əlavə rahatlıq yaradır. Təbii ki, seçim şəxsi məsələdir. Amma yeni alternativ axtaranlar bu səhifəni də öz siyahısına əlavə edib digər variantlarla müqayisə edə bilərlər.